Hartelijk welkom bij Jessica's GlassArt

Workshops glastechnieken

Webshoptoppers keurmerk

 

 

Welkom in ons gezellige atelier waar workshops en cursussen worden gegeven in glasfusing, glas in lood, tiffany, mozaiek, beadmaking, brandschilderen en glasgraveren. Aantal personen 10 Tevens is het ook mogelijk om een workshop te boeken op locatie.


De workshops zijn altijd exclusief lunch, tenzij anders afgesproken.

                                                                                                   

  klik op toestel voor foto's van workshops

 


Nieuw bij Glassart; altijd al iets willen doen met de as van uw vader of moeder of van een andere dierbare. Bij Glassart kunt u in uw glas as verwerken. We maken dmv glasfusing een mooie vaas, kaarsenhouder en of schaal waar we het as in verwerken. Een prachtig resultaat, met een dierbare herinnering.


- Glasclub 

Met deze nieuwe mogelijkheid kunt u in het atelier gebruik maken van alle gereedschappen en voorzieningen voor 20 euro per avond. U kunt dan zelfstandig aan de slag met een ontwerp naar keuze. U krijgt hulp indien u dat nodig heeft, en zo kunt u uw eigen project maken geheel zelfstandig maken. Het voordeel hiervan is dat u wekelijks kunt werken aan uw hobby zonder dat u de kosten heeft van het moeten aanschaffen van alle benodigdheden. Elke dinsdagavond lekker aan het werk in het gezellige atelier Maasland bijvoorbeeld. 

Onze cursussen

- Cursus kralen maken, beadmaking/lampworking

 

Kralen maken is een hartstikke leuke bezigheid, wat in het begin best moeilijk is, maar waar je al snel de smaak van te pakken krijgt. Lukt het eenmaal, dan kan je niet meer stoppen. Wat te verwachten in de workshop; eerst een beetje theorie. Een stukje veiligheid is belangrijk, welk glas kan je gebruiken, welk gereedschap, hoe werkt de brander, en natuurlijk hoe maak je nou zo'n een mooie kraal. Na het theorie gedeelte gaan we zelf aan de slag, we gaan de kralen maken. Een workshop kan met 1 of 2 personen gevolgd worden en duurt ca. 3 uur. Het aantal kralen dat u maakt hangt af van uw snelheid. De kralen kunnen niet direct mee naar huis, deze kunt u later afhalen of we sturen ze na. Dit zonder bijkomende kosten. Deze workshop Beadmaking is ook prima te combineren met de hot pot. In dat geval kan samen afgewisseld worden, hierdoor zijn er bij de combinatiecursus 4 personen mogelijk.

- Glasfusen met Hot Pot


 

 

 

De Hot Pot; waarmee u met een speciale oven in de magnetron, glas kunt versmelten tot prachtige sieraden. Een leuke workshop voor een gezellig middagje of avondje weg. Kijk voor meer informatie fusing/hot pot. Tijdens deze cursus wordt er niet specifiek aandacht besteed aan de theorie, simpelweg omdat de theorie niet noodzakelijk is om mooie sieraden uit de Hot Pot te krijgen. 

- Glasfusing met fuse oven incl. theorie 

 

In deze workshop leert u fusen in een fuseoven. U leert in deze cursus de techniek van het glassmelten. Glasfusen wil zeggen dat er twee of meerdere stukken glas aan elkaar gesmolten worden. Dit gebeurt onder hoge temperaturen in de oven. U leert hoe te werken met verschillende coe's, temperaturen, tack fuse, full fuse en hoe te slumpen. De eerste helft van de workshop bestaat uit theorie, het 2e deel uit praktijk. De duur van deze cursus is zo'n 5 uur, gebruikelijk is van 10 uur 's ochtends tot zo'n 15:00 uur 's middags. 

    - De technische achtergrond van stookcurves en de compatabiliteit van glas
    - Glas snijden (zowel recht als ronde vormen)
    - Prepareren van de ovenplaat (met scheidingsmiddel of faserpapier)
    - Het werken met stukjes glas, poeders en glasstaven 
    - U krijgt een samenvatting van de theorie mee naar huis.

Glasfusing fuseoven excl. theorie

 

Aan deze workhop is geen theorie aan verbonden. Na een korte introductie gaan we aan de slag. In deze workshop kunt u een schaal maken of een raamhanger samengesteld op een blanke glasplaat. Hiervoor zijn er diverse soorten glas, poeders en glasstaven beschikbaar. Er zijn minimaal 2 en maximaal 4 deelnemers per workshop. Hierdoor kunnen we genoeg aandacht geven aan iedereen die mee doet. Natuurlijk is er ook ruimte voor vragen. Deze cursus is voor mensen die een keertje willen fusen maar er niet zelf mee verder willen gaan. Als u dat wel wilt dan is het beter om de 2e cursus glasfusing te doen. Die gaat wel diep in op de materie. Duur van deze cursus glasfusing is ongeveer 3 uur.

Tiffany cursus

 

Tijdens deze cursus leert u alles wat nodig is voor het leren werken met de tiffany techniek. 

      - Glas snijden recht en ronde vormen
      - Ontwerp maken
      - Slijpen
      - Folien
      - Solderen
      - Patineren

- Combi cursus Glas in Lood en Tiffany 

 Tijdens deze cursus combineren we tiffany en Glas in Lood samen in een ontwerp. U leert alles wat nodig is voor de Tiffany techniek en Glas-in-Lood. Deze cursus is dan ook 2 dagdelen, voor mannen en voor vrouwen. Ervaring is niet vereist u leert bij ons alle grondbeginselen. Een unieke ervaring om met deze beide ambachten te (leren) werken. 

 
      - Glas snijden recht en ronde vormen
      - Ontwerp maken
      - Slijpen
      - Folien
      - Solderen
      - Patineren

 - Glas in Lood voor beginners

 

In deze cursus wordt u alle basisbeginselen van het Glas-in-Lood ambacht bijgebracht. U gaat na een aantal uren harde arbeid naar huis met een eigen gemaakt kunstwerk. Alles valt te bespreken en te vragen en het ontwerp van het te maken glaswerk valt van te voren natuurlijk te bespreken! 


    - Glas snijden (zowel recht als ronde vormen)
    - Glas slijpen
    - Glas in het lood zetten
    - Lood solderen
    - Glas-in-lood ramen kitten
    - Glas-in-lood ramen patineren

3 avonden van 3 uur elk ('s avonds van 19.30 tot 22.30 uur)
2 middagen van 4 uur elk ('s middags van 13.00 uur tot 17.00 uur)

 - Glas in Lood voor gevorderden


Deze cursus is alleen voor mensen die al ervaring hebben met het werken met glas in lood. Want ookal kent u de beginselen van dit mooie ambacht na de beginnerscursus, er zijn nog vele dingen die u kunt leren en de technieken in de omgang met glas kunnen altijd aangescherpt worden.
De duur van deze cursis Glas in Lood is minimaal 2 dagdelen.

    - ontwerpen van glas-in-lood
    - het berekenen van de maatvoering
    - inplannen van versteviging in het paneel
    - restauratie van panelen

 - Brandschilderen

 

In deze cursus leert u de basis van het brandschilderen. U leert het ontwerpen en het opzetten van de basis, het gebruik van de kleuren, het dassen en ten slotte het stoken van het paneel. Deze cursus wordt 1 op 1 gegeven en bestaat uit meerdere dagdelen. Na deze dagdelen bent u in het bezit van een eigen kunstwerk gemaakt op basis van de traditionele maar nog lang niet ouderwetse kunst van het brandschilderen. 

 - Mozaïek voor beginners

De beginnerscursus Mozaiek bestaat uit 2 dagdelen. Hierin maken we een kleiner en eenvoudiger ontwerp dan wanneer u de gevorderden cursus zou volgen, maar alle technieken komen ook in deze cursus goed aan bod. U leert het knippen van de steentjes, het liijmen en het voegen van het werk. Een ontspannende en rustgevende bezigheid, die bij mooi weer zelfs in de tuin kan worden gedaan.

- Mozaïek voor gevorderden

Deze curus Mozaiek duurt meer dan 2 dagdelen en is voor gevorderden. Zowel mannen en vrouwen kunnen bij ons dat leren. wij passen natuurlijk dan wel het ontwerp op de persoon aan. Tijdens deze cursus leert u snijden van glas, knippen van glas, ontwerp maken, goede kleurkeuzes maken en het voegen van uw werkstuk. Mozaiek hoeft namelijk niet alleen met steen gedaan te worden, maar kan met allerhande materialen. 

- Glas graveren

 
 

In deze workshop leert u dat glasgraveren voor iedereen is weggelegd. De duur is een dagdeel. In deze tijd leert u alle basisvaardigheden die nodig zijn voor het glasgraveren. Een workshop voor iedereen die nu wel eens zelf iets wil graveren, maar het nooit heeft durven doen. Het is ontzettend leuk om te leren. Na deze dag kunt u zelf aan de slag, want u beheerst dan alle noodzakelijke technieken en kennis. 

- Workshops voor bedrijven en verenigingen 

 

Voor bedrijven of verenigingen kunnen wij op locatie workshops Glas-in-Lood, Tiffany, Glasgraveren en Glas Fusing organiseren. Elke bedrijfsworkshop is maatwerk en kan worden aangepast aan het budget dat hiervoor beschikbaar is. Doorgaans worden het aantal mensen in kleine groepjes opgedeeld die elk een deel van het totale werkstuk maken. Wij hebben hier ervaring mee, en succes is gegarandeerd!

Duur van de workshop: 1 tot 2 dagdelen. 

U kunt bellen of mailen voor meer informatie. Voor groteren groepen rekenen wij speciale tarieven.

Voor informatie kunt u bellen naar: 06-40722448 of mail naar info@glassartatelier.nl 

 - Dragonfly Glass Eye 

 

Dit is een 3 uur durende cursus, waarin wij u leren om te gaan met het tekenprogramma voor Glas-in-Lood en Tiffany projecten: Glass Eye. Van Amerikaanse makelij, een ideaal programma om voortaan niet maar vast te zitten aan voor u geselecteerde glasprojecten. U ontwerpt ze na deze cursus met het zelfde gemak zelf.  

- Uw huis of uw bedrijf of logo in glas

In deze cursus leert u zelf uw eigen huis of het logo van uw bedrijf in een glasontwerp te zetten. We kunnen dit natuurlijk ook in opdracht doen, maar we bieden dit ook in een cursusvorm aan. Het werk kan gemaakt worden in de vormen: Glas in Lood, Tiffany of gefusd (in versmolten glas). 

 Voor inlichtingen en het op maat gemaakte kostenplaatje: info@glassartatelier.nl

Geen eigen materialen maar wel de hobby willen kunnen uitvoeren, dan is het volgende misschien iets voor U:

 - Glasclub

U kunt in het atelier gebruik maken van alle gereedschappen en voorzieningen voor 20 euro per avond. U kunt dan zelfstandig aan de slag met een ontwerp naar keuze. U krijgt hulp indien u dat nodig heeft, en zo kunt u uw eigen project maken geheel zelfstandig maken. Elke dinsdagavond lekker aan het werk in het gezellige atelier Maasland bijvoorbeeld. 

- Eigen ontwerpen zelf maken

Het is mogelijk om in ons atelier een ontwerp zelf te maken onder begeleiding. Omdat dit langer duurt dan normaal werken we hier met een knipkaart. Ga de uitdaging aan en maak zelf uw raam of uw uitvoering in glas. Voor meer informatie: info@glassartatelier.nl


 

 

Duur van de workshop: 1 tot 2 dagdelen. 

U kunt bellen of mailen voor meer informatie. Voor groteren groepen rekenen wij speciale tarieven.

Voor informatie kunt u bellen naar: 06- 40722448 3 of mail naar info@glassartatelier.nl 

 - Dragonfly Glass Eye