Kunst geeft het brein jouw stem terug.

Ons rechterhersenhelft werkt vanuit ons onderbewustzijn. en niet vanuit de ratio. De verbinding zijn we door de jaren een beetje kwijt geraakt door invloed van onze maatschappij en het vele moeten en presteren. De sneltrein van het leven maakt dat we de verbinding met ons innerlijk verbroken is.

Juist daar, in onze kern, zit de waarheid verscholen voor de ‘” aha ‘erlebnis’. Door bezig te zijn met kunst, maken we verbinding met wat datgene wat we door de jaren een soort van verborgen hebben gehouden.

Kunst is de oudste vorm van communicatie en wordt al tienduizenden jaren gebruikt onze ideeën, gevoelens en percepties te uiten in beeldende vorm. Door beeldende vorming te gebruiken,  stelt hetcons mensen in staat om te begrijpen wat we anders moeilijk en / of onmogelijk vonden om te verwoorden.

Vaak spelen er diverse problemen in ons af. Het zijn vaak de symptomen die ervoor zorgen dat we klem komen te zitten in de vorm van: angst, gebrek aan motivatie, verdriet, stress, relatieproblemen, familieproblemen, etc.

Wanneer gedachten terzijde worden geschoven, ontstaan spontane beelden doordat onze intuïtie ruimte krijgt om te spreken.

Kunst gaat in deze context niet over het maken van meesterwerken, maar over het creëren van beelden die iets voor je betekenen. 

Het gaat om je zelfexpressie te begrijpen en daarvoor gebruiken we beeldende creatieve vormen. Dit kan schrijvend of schilderend zijn. Fotograferen, beeldhouwend of welke andere vorm ook die bij past.