Kunst en zingeving

Wat is dat precies? Wat geeft mijn leven zin?

Waarom doe ik wat ik doe?

Dit zijn een paar zingevingsvragen die veel mensen zichzelf stellen.

Zingeving is een behoefte: het geven van betekenis of zin aan je leven. Je wilt dingen ondernemen die er toe doen, en een voor jou betekenisvol leven geven. Maar wat als je het niet weet? Wat als je een gebrek aan zingeving hebt? Stel je dan deze vragen zingevingsvragen;

  • Wie ben ik nu eigenlijk en wil ik die wel zijn?
  • Waarom ben ik hier?
  • Wat zijn mijn waarden in het leven?
  • Waar liggen mijn passies?.
  • Hoe kan ik mij weer opladen?
  • Waar houd ik mij in mijn vrije tijd mee bezig?
  • Wanneer ervaar ik mijn werk als zinvol?
  • Is er een meer tussen hemel en aarde
  • Heb ik mijn talenten wel nuttig gebruikt
  • Ben ik op de goede weg.

Met kunst kan je weer zin aan je leven geven.

De mens kan met fantasie en creativiteit bezig zijn! Dat is wat ons anders maakt dan dieren. Mensen kunnen over problemen nadenken en daar oplossingen voor bedenken. We zijn uitvinders. Mensen maken mooie dingen en genieten daarvan. De mens leeft met emoties. Elk mens is uniek als het gaat om de combinatie van verstand, fantasie en creativiteit. Vanaf het ontstaan van de mens begon met ook met schilderen op de muren van grotten. Het hoort bij ons als vorm van expressie.

Wat doen beeldend kunstenaars?
Het belangrijkste kenmerk is dat kunstenaars dingen maken om te laten zien wat ze denken, meemaken, voelen en zien. Dat kan kunstwerken opleveren die leuk zijn om naar te kijken omdat ze mooi of grappig zijn, maar ook kunstwerken die je aan het denken kunnen zetten.
Kunst kan over alles gaan wat er zich in de wereld bevindt en afspeelt. Alles kan interessant genoeg en dus een onderwerp zijn. Ook gedachten, ideeën en gevoelens.

Kunst is een uitlaatklep en tegelijkertijd een soort houvast in een bestaan. Met kunst maken creëer je zoektocht naar jezelf. Dat is precies waar het om gaat.

Brené Brown bestudeert menselijke verbindingen — ons vermogen tot inleving, erbij horen, liefde. Om zowel zichzelf te kennen als de mensheid te begrijpen. 

https://www.ted.com/talks/brene_brown_the_power_of_vulnerability?utm_campaign=tedspread&utm_medium=referral&utm_source=tedcomshare
Anders kijken naar jezelf en naar de buitenwereld leer je bij Kunstiggemaakt. Creatief bezig zijn schept weer ruimte in jezelf.
06-40722448

.