Wie zit er achter Kunstig_ Gemaakt?

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is images.png

Hai ik ben Jessica maar liever aangesproken als Jes. Wanneer iemand Jessica zei wist ik al meteen hoe laat het was. Meestal moest ik dan de klas uit of in de hoek gaan staan. Netjes in de klas zitten en luisteren was niet echt wat ik vroeger wilde.

Al vanaf kind zijnde ben ik altijd bezig met creativiteit. Daarnaast ben ik moeder van 3 volwassen kinderen, pas 53 jaar oud eigenaar van Jessicaglassart en JMFotografie daarnaast ben ik nog werkzaam in het bestuur van de fotoclub in Maassluis. FWS Maassluis.

Woonachtig sinds kort in Zeeland in Oosterland en al jaren naast het werken in een familiebedrijf, en als reisleidster altijd bezig met creativiteit. Ons huis biedt nu ruimte voor de fotostudio, atelier en workshop ruimte aan huis.

Mijn creatieve uitingen zijn mijn niet uitgesproken woorden in taal maar in beeldende vorm. Het is mijn taal in beeld.

Als ik maar met mijn handen bezig was, was het goed. Van boetseren, zagen, schilderen, fotografie en schrijven ontwikkelde ik ook steeds meer liefde voor verschillende oude ambachten. Na jaren een atelier in glaskunst te hebben gehad, en een fotostudio ben ik mij gaan verdiepen in waarom creativiteit zo ontzettend belangrijk is. Na de opleiding art coaching besloot ik om met mijn kennis van fotografie, glaskunst, schrijven en schilderen deze technieken naast andere creatieve technieken in te zetten bij KunstigGemaakt. Samen ‘met of zonder coaching’ wil ik iedereen laten zien dat je, wanneer je met je handen bezig bent vanzelf ontspant en de deur naar diepere lagen openzet.

Jouw littekens, maakt je bewust van je innerlijke kwetsuren.
Het kunstwerk bevat herinneringen van wat ooit was en doorstaan werd.
En door de perfecte imperfecties te waarderen en te accepteren kunnen we laten zien dat deze littekens ons sterker, mooier en waardevoller gemaakt hebben. 

Coaching bij KunstigGemaakt schept helderheid in kwesties die spelen in je leven. Je gaat jezelf beter begrijpen, ontdekt wat je werkelijk wilt en ontwikkelt persoonlijke kwaliteiten. Je bevrijdt je van oude zelfbeelden en beperkende overtuigingen.

Ieder mens komt ze tegen en meestal onverwacht; situaties die ons confronteren met tegenslag of verlies, ons vervullen met verdriet, verwarring en onzekerheid. Aanvankelijk proberen we die negatieve gevoelens en gedachten te ontkennen, naar de achtergrond van ons bewustzijn te schuiven of ‘weg te werken’. We maken ons druk, doen er nog een schepje bovenop,en vermijden met alle macht waar het om gaat. Uit angst of onzekerheid. En omdat het makkelijker is om vanuit het hoofd te handelen in plaats vanuit het hart. Voelen klinkt zo makkelijk maar is zo moeilijk om toe te laten. Daarmee blijft het probleem gewoon bestaan.

Acceptatie; Wat wél werkt is tijd nemen om echt stil te staan bij jezelf. Tijd om de blik naar binnen te richten en de gevoelens en gedachten die daar huizen met vriendelijke aandacht te onderzoeken. De sleutel voor dit werk is de volledige aanvaarding van ‘wat is’ en vooral van jezelf. Als wij niet langer proberen om onszelf anders te laten zijn dan wij zijn, ontstaat innerlijk de ruimte om effectief om te gaan met onze verlangens, verdriet, verwachtingen en zelfbeelden. Dan zijn die gedachten en gevoelens niet langer een sta in de weg voor ons geluk, iets waar we vanaf moeten, maar richtingwijzers op de weg terug naar ons zelf.

Zonder meteen te schermen met therapie, psychologie , haptotherapie wil ik laten zien dat je onder het motto ;

ontdek, accepteer, ervaar, leer , probeer en doe laten zien dat iedereen dit kan en waar het werkelijk om draait in het ‘echte’ leven en niet het leven wat we nastreven.

Als we als mensen niet zo vast zaten in patronen en wat meer vrij konden zijn zou het ons allemaal wat gemakkelijker maken om juiste keuzes en afwegingen te maken en goed voor onszelf te zijn. Daar schort het bij de meeste aan. Door het altijd moeten, erbij horen, erbij blijven, en noem maar op verliezen we uiteindelijk vaak de grip op; waar ging het nu allemaal om. Wat wilde ik nu eigenlijk.?

Veel doen we op basis van Wabi Sabi https://holistik.nl/japanse-filosofie-wabi-sabi/.

Niks moet, alles mag en alles is goed wat jij doet.

Voor wie is deze coaching nu eigenlijk?

Voor iedereen; die ‘misschien’ problemen en vragen hebben over hun leven en op zoek zijn naar richting, zingeving, innerlijke groei en vooral ontspanning door de perfectie en onze rol los te laten. Of gewoon even tijd voor jezelf. Even niets moeten.

Me time= tijd voor jezelf

Neem de tijd voor jouzelf om te veranderen te leren of te accepteren.

Verandering schuilt in onvoorwaardelijke acceptatie van alle gevoelens en gedachten die in jouw bewustzijn verschijnen. Bewustwording waardoor je daarna de strijd met de waarheid van jezelf of van de wereld om je heen aan gaat. Vanzelf ontstaat er ruimte om te ontdekken waar het jou echt om gaat en wat het verlangen van je eigen innerlijk is. Dat alles heb ik niet alleen uit boeken tijdens de opleiding, maar ook geleerd uit eigen ervaringen. Nog steeds ben ik ontwikkeling. Al die ervaringen kan ik inzetten als ervaringsdeskundige en als art coach.